|
|||
Сири з коров’ячого молока |
Сир виготовляють із різноманітних видів молока, але найчастіше із коров’ячого. Він багатий мінералами, вітамінами, жирами та мікроелементами: кальцій, фосфор, натрій, магній, цинк, білок, жиророзчинними вітамінами і вітаміном В.
Сьогодні ми вирішили розібратися з особливостями виготовлення сирів, зокрема із найпоширенішим видом: сиру із коров’ячого молока.
Крафтові сири із коров’ячого молокаСироваріння як технологічний процес – це, свого роду, спосіб консервації молока, який подовжує термін зберігання молочного продукту. Перший завод, який запустив виробництво сиру з коров’ячого молока у промислових масштабах побудований у 1815 році в Швейцарії. Відтоді сироваріння активно поширилося між усіма континентами.
Хоча в Україні господарі виготовляли сири не одне століття поспіль, але перетворювати його на прибутковий бізнес стали, порівняно, нещодавно. За останнє десятиліття дивовижним мистецтвом сироваріння вже оволоділи українські селяни у більшості областей України. Як підрахували різні експерти, нині в Україні у містечках і селах вже налічується понад 180 дрібних сироварень. Сирна географія простягнулася по Закарпатській, Львівській, Запорізькій, Київській, Житомирській, Тернопільській та Івано-Франківській та інших областях. Історії успіху більшості сироварів розпочиналася як звичайне захоплення, яке пізніше виростає у невеличкі бізнес-проекти.
Різновидність крафтових сирівНині існує безліч крафтових сирів із молока корів, але є декілька найпоширеніших, які люблять і дорослі, і діти.
Де купити крафтові сириУсі ці та багато інших видів сиру, що виготовляють в Україні майстри сирної справи та спеціальні сирні набори для вашого столу можна купити коров`ячий сир у інтернет-магазині Сирні Мандри https://cheesemandry.com/product-category/cow/ з доставкою. Спробуйте – не пошкодуєте! |